“Här möts kollegorna för att utmana varandra, umgås och stärka lagkänslan”

Air Liquide med på banan när DHL-stafetten 2019 drog igång
Människorna bakom
|
26 september 2019

DHL-stafetten är ett motionslopp för företag och äger rum i Aalborg, Aarhus, Sönderjylland, Odense och Köpenhamn. Kollegor från Air Liquide ställde upp i deltävlingen i Köpenhamn den 30 augusti i år, där det bjöds på både fint väder och personliga rekord. Traditionsenligt avslutades kvällen med grillning och trevligt umgänge i “Air Liquide-tältet”.

Välrepresentarat

“Det roliga med DHL-stafetten är att få träffa sina kollegor i en helt annan miljö. Det tror jag stärker arbetsrelationerna och gör att det är lättare att ta kontakt med varandra också i det dagliga arbetet. Dessutom är det härligt att se hur tävlingsinstinkten kommer fram hos kollegorna”, säger Emelie Christersson.

40 Air Liquide-kollegor från Danmark och Sverige var på plats i Köpenhamn för att vara med i DHL-stafetten. I år deltog över 200.000 personer från olika företag i loppet, vilket gör det till ett av världens största motionslopp. Från Air Liquide sprang fem lag, med fem personer i varje, 5 km var i Fælledparken. Dessutom startade två lag i “DHL Walk”, som också är 5 km lång.

De flesta avdelningarna var väl representerade, från controlling och finans till HR, sälj, kommunikation och engineering m fl. Dessutom var halva den nordiska ledningsgruppen med och sprang för Air Liquide, så lagkänslan var på topp.

Grillmiddag och umgänge.

När mörkret börjat lägga sig och de sista löparna kommit i mål bjöds det på grillbuffé och trevligt umgänge i “Air Liquide-tältet”. “Det tog lite tid att sätta ihop lagen och ordna med grillmiddagen, men det blev riktigt lyckat”, säger Maria Larruy som tillsammans med Ida Lindgren var med och arrangerade Air Liquides medverkan. “Ja, vi blev tvungna att göra lite sista-minuten-ändringar i laguppställningarna, men det löste sig och alla kom i mål. Extra roligt att det var sådan trevlig stämning i tältet och att folk stannade och umgicks till sent på kvällen”, fyller Ida Lindgren i.

Ytterligare hälsoinitiativ på företaget

Att röra på sig är viktigt för att må bra, både på och utanför arbetet. Skrivbord som kan anpassas för att arbeta stående, motionscyklar som kan användas vid skrivborden, rabatterad massage och pingisbord i personalrummet är bara ett par exempel på hälsofrämjande initiativ som finns på några av Air Liquides arbetsplatser i Norden. Därutöver uppmuntras medarbetarna att komma med egna initiativ för att främja välmåendet på arbetet, liksom i privatlivet.

Bloggen är skriven av Emelie Christersson, Talent Developer, HR, Air Liquide Norden.

 

Karriär på Air Liquide

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Air Liquide och se våra lediga tjänster? Besök våra karriärsidor. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Dela