“Ovärderlig erfarenhet inför framtida roll som ledare”

Air Liquides Leading EXcellence-program sätter prägel på deltagarnas professionella och personliga utveckling.
Människorna bakom
|
17 oktober 2019

ALLEX-programmet (Air Liquide Leading EXcellence) ger nyutexaminerade kandidater chansen att, tillsammans med andra drivna och ambitiösa ‘young professionals’, bli en del av ett Europeiskt nätverk. Deltagarna får möjlighet att arbeta i olika länder och skaffa sig arbetslivserfarenhet från olika delar av Air Liquides industrigasverksamhet. Detta gagnar inte bara företaget, utan hjälper också de nyutexaminerade att utvecklas inom verksamheten.

David Amoah arbetar som Business Analyst inom marknadssegmentet Entrepreneurs & Professionals inom Air Liquide i Storbritannien. Han är en hängiven förespråkare för ALLEX-programmet.

“Det bästa med att vara en del av ALLEX-programmet är att du blir utmanad till att se saker från olika synvinklar. Du lär dig ‘best practices’ inom ett verksamhetsområde och sedan kan du ha nytta av och anpassa det du lärt dig i din nästa roll”.

Ta initiativ och var engagerad

“Jag lärde mig att ta ansvar och att ta initiativ, liksom att interagera med kollegor för att driva saker framåt. Om du kommer på en bra idé är det viktigt att ha självförtroendet att berätta om den. Inom Air Liquide lyssnar kollegorna och hjälper dig vidare med din idé“, berättar han entusiastiskt. “I slutändan skapar du mervärde för företaget, och framför allt, för kunderna”.

David Amoahs första ALLEX-uppdrag var i Düsseldorf, Tyskland. Där blev han introducerad till en värld av pipelines för gasförsörjning och fick en inblick i företagets faktureringssystem. Under sitt andra uppdrag i Wien, Österrike, fick han lära sig att arbeta med nyckeltal och strategisk målsättning.

‘Operationell excellence’ och innovation

“I Wien fick jag bättre förståelse för den kommersiella sidan av verksamheten; det blev tydligt för mig hur kundrelationer, ‘operationell excellence’ och innovationsarbete bidrar till verksamhetens framgång.” Han förklarar vidare att han “fick denna insikt genom att bygga och sedan arbeta med ett s k “Balanced scorecard”.

Balanced scorecard är ett verktyg som bygger på en verksamhetsstrategi och mäter faktiskt prestation. Verktyget hjälper till att identifiera vilka nyckeltal som är viktiga att mäta, etablerar branschmässiga riktmärken utifrån relevant data samt anger riktningen för åtgärder till förbättringar.

Den perfekta förberedelsen

“Det har varit en fantastisk möjlighet att lära sig nya saker, både i yrkeslivet och på det personliga planet. Jag har fått ökad förståelse för olika kulturer och verksamhetsområden. Det är en ovärderlig grund att stå på inför en framtida roll som ledare. Att ha fått jobba med utmaningar i en internationell miljö är den perfekta förberedelsen”, sammanfattar David sin erfarenhet av ALLEX-programmet.

Läs mer om ALLEX-programmet.

Tar du examen snart?

Tar du examen snart eller har du max tre års arbetslivserfarenhet? Vill du arbeta internationellt och upptäcka olika verksamhetsområden i ett globalt företag? I så fall kan du vara den vi söker. Skicka in din spontanansökan till ALLEX programmet här.

Frågor?

Kontakta oss, gärna på engelska, så hjälper vi dig! Läs också mer på våra karriärsidor.

Dela