”Jag älskar utmaningar!”

Möt Mia Kolbæk-Cumiskey, chef för en helt ny avdelning inom Air Liquide i Norden.
Människorna bakom
|
8 mars 2021

Alla har möjlighet att göra sin egen resa här hos oss. Givetvis är varje dag på jobbet ett lagspel, men som arbetsgivare ser vi individens potential och vilja att utvecklas och avancera inom bolaget som något mycket positivt. Det är spännande att vara med när någon växer i sin roll, oavsett om medarbetaren är helt ny hos oss eller har varit med i många år. Vi har exempel på medarbetare i bolaget som har börjat som gasfyllare och som så småningom har blivit marknadsdirektör. Alla kan förstås inte göra just den resan, men det är viktigt att var och en känner att det finns utrymme och möjlighet att utvecklas dit man vill.

En som utvecklats i raketfart på Air Liquide är Mia Kolbæk-Cumiskey. För lite mer än ett år sedan steg hon in genom dörrarna för första gången som anställd. Hon började som ansvarig för vårt nätverk av återförsäljare och agenter i Danmark. En central position i organisationen, då det är här som relationerna och många affärer skapas. Mia trivdes från första stund med uppdraget, men också på företaget som helhet, p g a den värme hon kände och det stöd hon fick som ny medarbetare på Air Liquide.

Bara ett år efter att Mia börjat på företaget blev det klart med uppstarten av en helt ny Tele Sales-avdelning för Norden. Mia var som klippt och skuren för tjänsten; med sin gedigna bakgrund inom ledarskap från liknande branscher, sina sälj- och marknadskunskaper samt sin personlighet som tidigt uppfattades som ambitiös och seriös. Mia hade dessutom hunnit med att vara engagerad i ett stort förändringsarbete som omfattade nätverket för Air Liquides återförsäljare och agenter i Danmark. Hon visade åter att hon hade egenskaperna och engagemanget som tjänsten kräver, som i detta fall innebar att bygga upp den nya organisationen. Mia blev tillfrågad om hon ville ha tjänsten som Tele Sales Manager och tackade ja.

”Min filosofi är att inte sätta upp några bestämda karriärmål, utan jag tror mer på att fokusera på att vara i nuet. Genom att göra sitt allra bästa, nå uppsatta mål och vara ambitiös, så öppnas många dörrar för en automatiskt”, säger Mia.

“Tjänsten innebar en möjlighet att använda alla mina tidigare erfarenheter för att ge mig in i ett område jag inte arbetat inom förut – Tele Sales. Adderat med den goda känsla jag redan hade för Air Liquide, och den värme jag kände från de människor jag mött här, var det inte svårt för mig att tacka ja. Jag visste redan då att jag skulle få det stöd jag behövde för att lyckas i min nya roll”, summerar Mia sitt beslut.

I skrivande stund har Mia fullt upp med att starta upp den nya avdelningen. Hennes arbetsdagar består bl a av att rekrytera personal, hitta ett lämpligt affärssystem och förbereda olika program och utbildningar för sina framtida medarbetare. Dessutom ser hon över de strategiska riktlinjer som kommer att bli hennes ledstjärna framöver. Det är ett grundligt och viktigt arbete som pågår just nu för att få allt att falla på plats när avdelningen startar upp. På framtiden ser Mia med tillförsikt. Hon möter varje dag med ett öppet sinne, en rejäl nypa entusiasm och ett tydligt sikte på att bygga en organisation som ska möta kunden på allra bästa sätt.

”Jag älskar utmaningar och ser fram emot att vara med och göra Air Liquide till en ännu mer attraktiv och intressant samarbetspartner för våra kunder här i Norden ”, säger Mia med ett leende.

Man kan inte låta bli att imponeras över Mias skärpa och glädje inför utmaningen och den nya rollen. Med båda fötterna på jorden och med siktet riktat framåt, vem vet hur många dörrar Mia har öppnat om några år? Vi får väl se…

Läs mer:

Karriär på Air Liquide

Dela