”Sammantaget var Summer School en fantastisk upplevelse som jag varmt kan rekommendera”

Air Liquides Summer School i Paris
Människorna bakom
|
22 januari 2019

Air Liquides Summer School är ett unikt program för internationella studenter inom ekonomi eller vetenskap som vill veta mer om företaget och dess verksamhet.

Pia Biermann är en tysk tjej som började på Air Liquide i ett internationellt praktikprogram och sedan bestämde sig för att söka till Air Liquides Summer School i Paris. Hon och tjugonio andra toppstudenter valdes ut för att delta i detta unika program…

”Kort efter min kandidatexamen i företagsadministration i Tyskland började jag på Air Liquides internationella praktikprogram i Air Liquide Belgien. I programmet matchas sökande med lediga praktikplatser i hela världen. Programmet var en mycket positiv upplevelse och därför bestämde jag mig för att fortsätta med ytterligare en praktikperiod på Air Liquide”, säger Pia.

Introduktion till programmet

”Under ett medarbetarsamtal berättade min HR Talent Manager om Summer School-programmet och målen med programmet. Hon sa att jag uppfyllde alla krav vilket gjorde mig motiverad att söka. Jag fick veta att Air Liquides Summer School-program är en intressant möjlighet för studenter från hela världen, som får chansen att uppleva både djupet och bredden i Air Liquides verksamhet. Varje år i juli blir trettio internationella studenter inbjudna till Paris i en vecka. Under programmet besöker man flera olika delar av företaget och får delta i en rad lärorika presentationer. Målet är att tillämpa kunskaperna man får samtidigt som man jobbar med ett relevant affärscase. Utöver att studenterna får lära sig mer om den dagliga verksamheten får de även insikter i framtidens trender och teknik. Dessutom är det en plattform för studenter från olika kulturer och med olika utbildningsbakgrund att diskutera och utbyta information.”

Summer School: fördelarna

”Jag har fått ut mycket av att delta i programmet, eftersom jag fick insikt i verksamhetsområden och affärssegment som jag inte kände till från mitt dagliga arbete. Det gjorde att jag fick en större förståelse för hur koncernen fungerar i olika delar av världen och hur verksamheten och målen ser ut både nu och i framtiden. Det har jag haft stor nytta av eftersom arbetet på avdelningen Business Development där jag jobbar alltid blickar framåt och präglas av innovation.”
”Vi jobbade med affärscaset i arbetslag med stor mångfald. Lagen bestod av män och kvinnor, ingenjörer och ekonomistudenter, från hela världen. Det gjorde att vi fick en god uppfattning om hur det är att jobba på ett industriföretag som Air Liquide. Men Summer School innebar också många möjligheter att gå vidare och utvecklas professionellt utanför Air Liquide, genom att vi till exempel fick träna på arbetsintervjuer och fick hjälp med våra CV:n.”

Byggde ett nätverk över tjugo länder

”Utöver allt jag fick ut av Summer School, rent professionellt, var det en fantastisk upplevelse att vara tillsammans med människor från många olika kulturer en hel vecka. Vår grupp bestod av studenter från fler än tjugo olika länder, så det var väldigt intressant att utbyta erfarenheter och få insikter i hur andra praktikanter arbetar över hela världen. Jag har hållit kontakten med många av deltagarna även efter Summer School, och vi har redan fått ut mycket av det här nätverket. Sammantaget var Summer School en fantastisk upplevelse som jag varmt kan rekommendera till alla studenter som är intresserade av att jobba hos Air Liquide i framtiden.”

Redo att söka till Air Liquide Summer School?

Frågor? Kontakta oss, gärna på engelska, så hjälper vi dig!

Läs mer om Air Liquide

Air Liquide är en fantastisk arbetsplats där du kan utveckla din potential. Läs mer om dina möjligheter till en karriär hos oss!

Karriärsidor Air Liquides hemsida

 

Dela