Använder du rätt gas?

Vi hjälper dig att välja rätt svetsgas.
Gasanvändare - proffs & hobby
|
1 juli 2021

Man skulle kunna tro att det inte finns några större skillnader mellan de olika argongasblandningar som industrigasbolagen erbjuder, men Air Liquides produktprogram ARCALTM sticker ut i mängden. ARCAL basutbud gör det enkelt att välja rätt gas för de flesta typer av svetsning och ARCAL Tekniska skyddsgaser väljer du när du behöver något extra.

Använder du rätt gas?

Vi hjälper dig att välja rätt svetsgas! 

Ja tack! Jag vill ha hjälp att välja rätt gas.


ARCAL – vårt basutbud

Vårt basutbud omfattar fyra högkvalitativa och tillförlitliga skyddsgaser. De täcker in i stort sett alla typer av svetsning och är enkla att använda. Vi har döpt dem till ARCAL Prime, ARCAL Chrome, ARCAL Speed och ARCAL Force. Gaserna säljs som standard i olika flaskstorlekar, från 20 liter till 50 liter, men även i flaskpaket om kunden önskar.

  • ARCAL Prime är en 99,998% ren argongas, lämplig för TIG- och plasmasvetsning i alla material, även titan. Denna gas kan även användas för MIG-svetsning i aluminium- och kopparlegeringar och som rotskyddsgas för alla material.
  • ARCAL Chrome är den ideala lösningen för MAG-svetsning i austenitiska och ferritiska rostfria stål. Som namnet antyder är ARCAL Chrom utprovad för att passa just krom, som är huvudkomponenten i rostfritt stål på grund av dess resistens mot rost.
  • ARCAL Speed är avsedd för MAG-svetsning i låg- och olegerade stål. Den gör det möjligt att svetsa med hög hastighet och högt nedsmältningstal och är alltså perfekt för automatiserade och robotiserade svetsapplikationer.
  • ARCAL Force är förstahandsvalet för MAG-svetsning i låg- och olegerade stål, även när ytan på materialet är oxiderat eller kontaminerat. Den passar särskilt bra för svetsning i grövre material, t ex vid konstruktion av broar, fartyg och jordbruksmaskiner.

ARCAL Tekniska skyddsgaser

Produktprogrammet ARCAL omfattar också Tekniska skyddsgaser med ett tjugotal gasblandningar som är utvecklade för mycket specifika typer av svetsning. “En av våra kunder, som svetsar samman olika delar på ugnar till storkök mm, bytte från ren argon till ARCAL R1-2 och kunde därmed förbättra både produktionshastighet och kvalitet. Det blev inte längre någon oxidation, behovet av efterbehandling minskade och finishen på svetsfogarna blev snyggare”, berättar Daniel Larsson som är Business Developer / Welding Expert på Air Liquide.

Läs hela bloggen om kunden som bytte till ARCAL R1-2.

Tre skäl till att välja ARCAL

  • Gaserna är framtagna för att minimera svetssprut och reducera oxidering.
  • Gaserna följer kvalitetsstandarderna ISO 14175 och AWS-A5.32, vilket innebär att de följer de professionella standarderna för svetsning.
  • Beroende på svetsapplikation och arbetsmetod levereras gaserna på flaskor med någon av våra innovativa flaskventiler SMARTOP, ALTOP eller EXELTOP, som gör arbetet maximalt användarvänligt och säkert.

Mer information!

Läs mer om ARCAL!

Dela