Inte bara gasleveranser – med tjänsterna blir det säkert, effektivt och lönsamt

“Vi strävar efter att etablera en win-win-relation med våra kunder”.
Gasanvändare - proffs & hobby
|
26 november 2020

Man skulle kunna tro att det inte är någon mening med att jämföra gas på gasflaskor från olika gasleverantörer. Produkterna ser ut att vara i det närmaste identiska och det som möjligen skiljer dem åt är priset. Men i praktiken är det mycket mer än så...

Gas på gasflaskor består av två delar: innehållet (gasen) och förpackningen (flaskan). Kvaliteten på dessa två delar måste givetvis motsvara kundens förväntningar, men det är tjänsterna runt omkring som verkligen kan avgöra vilken leverantör kunden slutligen väljer.

Tjänster

“Gas på gasflaskor handlar inte bara om själva produkten och flaskans utformning; det är också viktigt att utrustningen och tjänsterna runt omkring fungerar på ett smidigt sätt,” påpekar Malou Lindberg, Industrial Merchant Packaged Gases & Specialty Gases Director, med ansvar för industrigaser och specialgaser på flaska i Air Liquide Norden. “Med våra tjänster kan du t ex förbättra säkerheten för personalen som hanterar gasen eller öka effektiviteten i din process.”

“Air Liquides tjänster omfattar allt från själva gasleveransen till underhåll, expertkunskaper och spårbarhet av gasflaskor, med andra ord allt som krävs för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt,” fortsätter Malou. “Dessutom skräddarsyr vi gärna tjänsterna, om kunden så önskar. Kort sagt, vi strävar efter att etablera en win-win-relation med våra kunder som både vi och kunden har glädje och nytta av.”

Läs mer om Air Liquides tjänster.

Gas med olika renhet

Om man ska jämföra olika typer av kvalitet på de vanligt förekommande gaserna som oxygen (syre), nitrogen (kväve), argon eller helium, ligger skillnaderna huvudsakligen i hur ren gasen är. Detta kan vara viktigt och styrs utifrån hur gasen ska användas.
“Air Liquide levererar högkvalitativa gaser med hög renhet. Vi erbjuder även skräddarsydda gaser där kundens specifika behov styr innehållet i produkten,” fortsätter Malou. “Dessa produkter kan vara ganska komplexa. I Norden kan vi tillverka gasblandningar med upp till 6 komponenter. Vi har dessutom möjlighet att beställa gasblandningar med över 10 olika komponenter från produktionsenheter som Air Liquide driver i länder utanför Norden”.

Gasflaskor i olika storlekar

“Gasflaskor finns i en mängd olika storlekar och utformningar, från 1 till 50 liter (vattenvolym),” berättar Malou Lindberg vidare. “Air Liquide erbjuder också gasflaskpaket med mellan 8 och 20 större gasflaskor sammankopplade, som riktar sig till gasanvändare som har behov av större volymer gas till sin verksamhet. Gasflaskorna har olika fyllningstryck, från 16 bar till 200 bar.”

Mer information

Mer information om industrigaser hittar du på kundportalen myGAS.

Ställ en fråga via mail om våra högrena och skräddarsydda specialgaser.

Köp din gas här!

 

Dela