På DynaMate månar man om de anställdas hälsa

13/04/2023

Dynamate
Svetsservice- och reparationsarbeten utförs säkert och snabbt med ALbee-flaskan

Genom att använda ALbee gasflaskor kan de anställda på DynaMate AB utföra sitt arbete snabbare och med mindre påfrestning. Svetsarbetet blir säkrare och mer ergonomiskt med 5- och 11-liters gasflaskor.

På DynaMate utför de anställda svetsservice- och reparationsarbeten på platser som ibland är mycket svåra att komma åt. Att bära med sig traditionella 20- eller 50-liters gasflaskor, som väger mellan 40 och 70 kg, upp på höga ställningar eller in i trånga gångar och kulvertar är oerhört krävande och omständigt. Därför har man på DynaMate valt att använda ALbeeTM gasflaskor som bara väger 10 respektive 20 kg. “Att bära ett skärställ 40 meter upp är inte bra för någon”, säger förrådsansvarig Sandra Ström på DynaMate. “Vi månar om de anställdas hälsa och vill därför att de ska arbeta ergonomiskt och säkert”.

Dynamate employee

Med en gasflaska som tar mindre plats går det att ha fler uppsättningar med utrustning i förrådet. Det blir lättare att planera in arbeten och därmed mer effektivt.

“Vi har provat olika fabrikat och det visade sig att ALbee var den gasflaska som var bäst för oss på grund av att den är säker, ergonomisk och lätt att hantera”, fortsätter Sandra. “Vi har ett antal smidiga gasflaskkärror som vi använder vid de svåråtkomliga arbetsplatser vi vistas vid dagligen”.

DynaMate AB

DynaMate har sin bas i Södertälje och levererar hållbara tjänster inom underhåll, service och utveckling för industriföretag. Verksamheten bedrivs över hela Sverige inom fyra affärsområden: Automation, Produktion & Underhåll och Maskinservice. Med sina 125 anställda och en omsättning på 190 miljoner kronor har företaget lång erfarenhet av att tillsammans med sina kunder utveckla och förbättra produktivitet, lönsamhet, säkerhet och arbetsmiljö. 

ALbee – för service och reparationer

DynaMate valde ALbee från Air Liquide på grund av att flaskan är säker och ergonomiskt utformad. ALbee finns i smidiga storlekar – 5 och 11 liter – och har integrerat flödesreglage och snabbkoppling, vilket gör att det går snabbt att komma igång med arbetet. Flaskan har ett greppvänligt handtag som gör den lätt att ta med sig till de mest obekväma serviceplatserna.

Kontakta oss