Tio tips för en lyckad fest!

Saknar du bra idéer till din fest?
Gasanvändare - proffs & hobby
|
12 november 2018

Här får du några användbara tips som kan göra nästa fest riktigt lyckad!

Tips 1 – Fest hemma?

Då krävs det en del förberedelser! Börja med att flytta undan alla ömtåliga och onödiga saker. Möblera om så att dina gäster tydligt ser var dansgolvet är och var de kan hitta mat och dryck. Och om du har trädgård eller en lämplig uteplats – utnyttja den till festen! Fundera på om du behöver ett partytält, parasoller, belysning, gasolkamin eller liknande, allt beroende på väder och årstid.

Tips 2 – Säg det med ballonger!

Välj ett tema för din fest – varför inte ”Disco Deluxe”, ”Maskerad” eller ”Vit klädsel”! Placera ut ”bokstavsballonger” i fina färger som matchar ditt tema! Det ger ett välkomnande första intryck när gästerna anländer. Dina gäster kommer troligtvis att ta massor av bilder under festen och lägga ut dem på Instragram, Facebook mm. Om du köper dina ballonger i förväg och fotograferar dem, kan du även använda dem i din inbjudan! Bokstavs- och sifferballonger passar dessutom perfekt till bröllop och födelsedagar.

Tips 3 – Knytkalas

Känner du inte för att laga mat, men vill ändå ha någonting annat än cateringfirmornas typiska utbud? Då kan knytkalas vara lösningen – be gästerna ta med sig en hemlagad rätt. Ange i inbjudan vilken typ av rätt (förrätt, efterrätt o s v) var och en ska ta med sig, så blir det garanterat en välsmakande och lyckad meny.

Tips 4 – Musik

En fest utan musik är... inte så festlig. Om du vill att dina gäster ska dansa och ha roligt, kan du be dem att – före festen – mejla dig sina egna listor på de fem bästa danslåtarna någonsin (i deras smak). Sedan sätter du ihop låtarna till en spellista för din fest, på Spotify eller YouTube, så är saken klar!

Tips 5 – Anlita ett proffs

Varför inte hyra en danslärare och ge gästerna en grupplektion i dans? Välj hits som ”Macarena” och ”Ketchup Song” så blir det garanterat många skratt under kvällen. Filma allt och dela, så att ni kan ha lite roligt, även efter festen!

Tips 6 – Barnkalas

Barn älskar både ballonger och godis så varför inte kombinera de två sakerna! Du behöver: vit akrylfärg, en pensel, tomma pappersrullar från omslagspapper eller affischer, ballonger, plastfolie, tejp, textilband, sax och läskburkar.

-Måla rullarna vita och låt dem torka.

-Blås upp ballongerna och knyt ihop dem.

-Klipp av en bit av bandet, så att det är något längre än rullen.

-Knyt fast den ena änden av bandet i ballongen och den andra i läskburken.

-Dra burken genom rullen och ta ut den i andra änden.

-Fäst bandet med tejp mot insidan av rullen så att ballongen sitter tätt mot rullen.

-Slå in ballongen i folie och låt burken utgöra botten av rullen så att “klubban” blir stabil.

Tips 7 – Maskerad

När gästerna är utklädda lyfter stämningen på alla typer av fester. Nu kan gästerna släppa loss, även när de inte är på dansgolvet. Vill du göra det lätt för dina gäster? Låt dem anlända till ett ”torgstånd” och en säck med gamla kläder och tillbehör som du delar ut till dem när de kommer. Det kan bli en perfekt kombination om du dessutom har ett tema!

Tips 8 – Klistrigt värre

Ge alla en uppsättning roliga klistermärken. Tanken är att gästerna ska försöka sätta fast klistermärkena på varandras ryggar i smyg. Den som först har lyckats sätta fast alla sina klistermärken på de andra utan att bli upptäckt vinner. Visst är det lite barnsligt, men det blir inte mindre roligt för den sakens skull.

Tips 9 – Bubblor

Ingen fest utan bubbel! Gör ”bubblor” av ballonger. Fäst ballonger i olika storlek – kanske i olika pastellnyanser – på väggen eller där det passar. Detta blir ett utmärkt sätt att pynta ditt buffébord eller bordet där du serverar bubbel!

Tips 10 – Få festen att räcka längre

Allting har ett slut, även en lyckad fest. Gör avskedet skojigt genom att ge gästerna en liten gåva när de går hem, kanske en ballong? Gör tackkort där du skriver ett personligt meddelande. Beskriv var gästerna nästa dag kan ladda ner foton och filmer från festen. Du kan också lägga fram en gästbok där alla kan skriva något personligt om festen. På så sätt blir det en minnesvärd kväll för dig också.

Köp din gas här!

Ditt närmaste försäljningsställe

Dela