En innovation som gör svetsarbetet enklare och säkrare

Qlixbi har utformats av svetsare - för svetsare.
Gasanvändare - proffs & hobby
|
1 mars 2022

Qlixbi har utformats i nära samarbete med en stor grupp professionella svetsare med syfte att förbättra för dig som svetsar.

”Faktum är att vi använde oss av synpunkter och feedback från nästan 700 professionella svetsare - de som faktiskt använder våra produkter - när det gäller Qlixbis ergonomiska utformning och digitala funktioner”, förklarar Jean Bécourt Foch, Qlixbi Program Director i Air Liquide-koncernen. ”Huvudmålet var att göra svetsarnas dagliga arbete säkrare, enklare och mer angenämt.”

Qlixbi omfattar en helt ny gasflaska med en “connector” och ett antal digitala tjänster. Produkterna ger den optimala upplevelsen när de praktiska och digitala lösningarna kombineras. Det är också möjligt att använda de nya Qlixbi-flaskorna med connectorn utan de digitala tjänsterna. Dessa kan läggas till i ett senare skede.

Innovationer

”Låt oss först ta en titt på den nya gasflaskan. Qlixbi består av en gasflaska med ny design och en innovativ connector som du ansluter svetsaggregatet till. Du behöver bara klicka fast connectorn i flaskan och du är klar och kan börja svetsa! Du behöver inte längre några verktyg. Detta är precis vad svetsare vill ha: produkter som är lätta att hantera och gör att de kan spara värdefull tid och koncentrera sig på det som verkligen är viktigt: svetsarbetet.”

Den nya flaskan är utrustad med ett robust ergonomiskt ”hjul” som ger ett stadigare och säkrare grepp när du hanterar eller flyttar flaskan. Dessutom roterar connectorn 360°, vilket minskar risken för skador.

”Så oavsett var ditt svetsaggregat står i förhållande till flaskan, behöver du inte längre flytta eller vrida flaskan”, tillägger Jean.

”En annan praktisk detalj är den väl synliga indikatorn. När gasen börjar ta slut växlar den från grönt till rött. Och den är ganska stor, så du ser den, även om du befinner dig på upp till 15 meters avstånd.”

Digitala tjänster

Du som svetsar kan dessutom göra livet enklare med hjälp av ett antal nya digitala tjänster. För detta behövs en “smart” Qlixbi connector.

”Vårt samarbete med de professionella svetsarna resulterade också i online-plattformen Qlixbi manage”, fortsätter Jean. Qlixbi Manage har tre huvudfunktioner: Stock View, Stock Alert och Auto Restock.

Gashantering utan ansträngning

”Som namnet antyder kan du med Stock View kontrollera det aktuella gaslagrets status. Det är definitivt en praktisk funktion, men den blir ännu mer intressant när den används i kombination med funktionen Stock Alert som skickar ett e-postmeddelande till kunden när nivån på lagret når det tröskelvärde som har ställts in.”

“Auto Restock tar det hela ett steg längre, eftersom du kan få din svetsgas beställd och levererad automatiskt. Systemet använder avancerad analys för att beräkna din gasförbrukning och använder detta som grund för att beräkna nästa leveransdatum. Naturligtvis får du också ett meddelande varje gång en beställning skickas. Så i princip är valet ditt: du kan välja att bara bli meddelad när gasen börjar ta slut eller så kan du låta Qlixbi-systemet fylla på lagret automatiskt.”

33 liter/300 bar

Qlixbi-flaskorna finns med alla 4 standard ARCAL-gaser (Prime, Chrome, Speed och Force) för MIG/MAG/TIG och flaskstorleken är 33 liter/300 bar.

Vill du veta mer om Qlixbi?

Läs mer här!

Dela