Arbeta smartare och säkrare med gasflaskor i laboratorier

29/11/2018

SMARTOP in labs
SMARTOP är en smart och kompakt lösning för gasflaskor

På många laboratorier behöver man gas på gasflaskor. Att använda flaskorna på ett korrekt och säkert sätt är inte alltid det lättaste. I ärlighetens namn är gasflaskor vanligtvis otympliga och opraktiska. Dessutom är det ofta svårt att snabbt kontrollera om gasflödet är stängt eller hur mycket gas som finns kvar i flaskan.

Air Liquides SMARTOPTM råder bot på allt det där! Detta är en smart och kompakt lösning med ett antal fördelar för bättre säkerhet och komfort för dig som använder gasflaskor på labbet. Med SMARTOP förblir dina mätresultat konsekventa och pålitliga.

SMARTOP


ARBETA SÄKRARE

Öppen eller stängd? Nu kan du se det genast.

Till skillnad från en klassisk flaskventil har SMARTOP en on/off-spak. Vid en eventuell nödsituation kan du stänga av gasen med ett enkelt handgrepp. En annan fördel är att du dessutom kan se om flaskan är öppen eller stängd, även om du skulle befinna dig på en bits avstånd.


ARBETA SMARTARE

Full eller tom? Inga obehagliga överraskningar längre.

SMARTOP, som är Air Liquides standardventil för de vanligaste labgaserna, har inbyggt flödesreglage och restgasventil. En mätare som hela tiden visar trycket i flaskan gör att du alltid kan se hur mycket gas som finns kvar i flaskan, vilket gör att du undviker att plötsligt stå utan gas.


ARBETA MER ERGONOMISKT

Lättare att flytta flaskan på din arbetsplats.

SMARTOP har en ergonomisk gasflaskhuv som skyddar ventilen och gör det lättare att flytta flaskan. Med on/off-spaken öppnar och stänger du flaskan enkelt med ett enda handgrepp. Allt blir enkelt, ergonomiskt och snabbt.


ARBETA MER EFFEKTIVT

Ren gas. Alltid.

Den inbyggda restgasventilen hindrar den omgivande luften att komma in i gasflaskan. På så vis är gasen garanterat ren, även när flaskan är nästan tom.


Fördelar med SMARTOP

  • Tålig och lätthanterlig skyddshuv
    Den tåliga och lätthanterliga huven skyddar de känsliga delarna av flaskan och gör det möjligt att förflytta den på ett säkert och ergonomiskt sätt.
  • Ergonomisk och säker on/off-spak
    On/off-spaken gör det säkrare att arbeta eftersom det går att stänga gasflödet med en enkel handrörelse. Tack vare det inbyggda flödesreglaget kan du öppna gasflaskan på ett säkert sätt, även om det är högt tryck i flaskan. Risken att inte stänga flaskan ordentligt är betydligt mindre än när man använder en traditionell flaska.
  • Lätt att ansluta och börja jobba
    SMARTOP från Air Liquide kan användas med alla standardregulatorer.
  • En mätare som visar trycket i flaskan
    Det är enkelt att se hur mycket gas som finns kvar i flaskan, även när on/off-spaken är stängd.
Kontakta oss