De senaste artiklarna
22 juni 2021
Elodie Déjean är en dedikerad och passionerad ingenjör som i sitt dagliga arbete är med och påverkar marknadens utveckling inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Hon kommer ursprungligen från Frankrike men flyttade till Lund för att slutföra sina studier på Lunds Tekniska Högskola. Meningen var att stanna i fem månader, nu tio år senare bor hon fortfarande kvar i Sverige.
2 december 2020
Hela 1,2 miljarder ton livsmedel går till spillo varje år över hela världen. Detta är inte bra, vare sig ur etisk eller ekonomisk synvinkel eftersom kostnaden för detta svinn närmar sig 825 miljarder euro per år. Mot den bakgrunden är all utveckling som bidrar till att bekämpa matsvinn mycket välkommen.
9 oktober 2020
Att välja och utforma lämpliga förpackningar för en livsmedelsprodukt är ingen lätt uppgift, särskilt då förpackningens kvalitet och utseende har avsevärd betydelse för produktens framgång. En av de viktigaste parametrarna när det gäller kvalitet är naturligtvis hållbarheten. Längre hållbarhet är givetvis inte bara fördelaktig för tillverkaren, utan även för konsumenten.
3 oktober 2019
Den senaste utvecklingen gör det möjligt att uppnå perfekt temperaturreglering under produktion och transport av livsmedelsprodukter som kött, fisk, fjäderfä, grönsaker, ost och pasta. Detta ger några betydande fördelar.
18 juni 2019
Det kan få allvarliga ekonomiska följder om ett företag bryter mot de regler som gäller för kylkedjor, inte minst eftersom det kan leda till allvarliga hälsoproblem för kunden.
11 februari 2019
Fattig eller rik, privatperson eller företagare – oavsett vilket är det viktigt att tänka, vilja och agera hållbart. När du förlänger hållbarheten på dina livsmedelsprodukter, utan att för den skull göra avkall på kvalitet och färskhet, medverkar du till att minska svinnet av livsmedel.
×
Bransch