De senaste artiklarna
2 juni 2022
Man kanske kan tycka att Air Liquides nya gasflaska Qlixbi ser avancerad ut på papperet. Detta kan säkert avskräcka lite vid första anblicken, men Qlixbi är mycket enkel att hantera och förstå sig på. William Eklöf, som är säljare på Air Liquide i stockholmsregionen, föredrar därför att komma ut till sina kunder och låta dem testa Qlixbi i lugn och ro. Detta fick så klart även Leo Avram, ägare till Mälardalens Plåt & Maskinbearbetning, göra, och han beslutade faktiskt där och då att börja använda Qlixbi, något han inte ångrat en minut.
1 mars 2022
Qlixbi har utformats i nära samarbete med en stor grupp professionella svetsare med syfte att förbättra för dig som svetsar.
29 november 2018
På många laboratorier behöver man gas på gasflaskor. Att använda flaskorna på ett korrekt och säkert sätt är inte alltid det lättaste. I ärlighetens namn är gasflaskor vanligtvis otympliga och opraktiska. Dessutom är det ofta svårt att snabbt kontrollera om gasflödet är stängt eller hur mycket gas som finns kvar i flaskan.
21 oktober 2018
Det går inte att överskatta vikten av en professionell inställning till frågor som rör hygien inom livsmedelsindustrin. Även relativt små brister kan få långtgående och allvarliga konsekvenser.
21 oktober 2018
Användning av additiv tillverkning (3D-printing) ökar i snabb takt, och allt fler verksamheter inser fördelarna, bl a för att teknologin nu är tillräckligt mogen för serieproduktion.
21 oktober 2018
Det finns ett par saker att tänka på om du funderar på att köpa en LBM-maskin (Laser Beam Melting). Beslutet kan bli komplicerat eftersom valet av en viss maskin ofta medför val av specifik kringutrustning.
17 oktober 2018
Att välja rätt rengas för ett laboratorieinstrument eller en laboratorieapplikation kan vara förvirrande. Air Liquide har gjort ditt val av gas enkelt genom att reducera antalet möjliga varianter till två renhetsgrader: Alphagaz 1 och Alphagaz 2.