De senaste artiklarna
19 november 2020
HVACR-industrin (Heating, Ventilation, Air Condition, Refrigeration) står inför en stor utmaning i och med den nya europeiska F-gasförordningen som började gälla redan 2015. Förordningen, som ingår i European Climate Change Program, har tillkommit för att minska utsläpp av vissa fluorerade växthusgaser som bidrar till den globala uppvärmningen. HVACR-industrin påverkas av förordningen eftersom köldmedel, som används till bl a värmepumpar, kyl- eller frysutrustningar, nu måste fasas ut vid nyinstallation och service, till följd av hög miljöpåverkan.
29 oktober 2020
För oss är och har säkerhet alltid varit prioritet nummer ett. “Safety First” genomsyrar hela vår verksamhet och står överst på agendan vid såväl interna möten som vid möten med dig som kund. Därför vill vi nu ta med dig på en “safety walk”!
9 oktober 2020
Att välja och utforma lämpliga förpackningar för en livsmedelsprodukt är ingen lätt uppgift, särskilt då förpackningens kvalitet och utseende har avsevärd betydelse för produktens framgång. En av de viktigaste parametrarna när det gäller kvalitet är naturligtvis hållbarheten. Längre hållbarhet är givetvis inte bara fördelaktig för tillverkaren, utan även för konsumenten.
29 juli 2020
Ole’s, som ligger i Edsevö i Finland, är ett familjeföretag som producerar hamburgare och kebabprodukter av hög kvalitet. Ole’s produkter säljs till grossister, restauranger och hamburgerrestauranger över hela Finland. Ole’s anser att hållbarhet är mycket viktigt och man har till och med lanserat den första klimatneutrala biffen någonsin.
19 maj 2020
I dag lägger de flesta företag stor vikt vid miljön. Det beror å ena sidan på genuin omtanke om miljön och en strävan efter att bli mer hållbara, å andra sidan på strategiska beslut för att uppfylla kundernas ökande krav på hållbara produkter. Hos Air Liquide har omtanke om miljön alltid haft en viktig roll i affärsverksamheten. Därför utvecklades konceptet Green Origin.
17 april 2020
Många företag har stort fokus på miljö och hållbarhet, och en av de viktigaste frågorna gäller vad en verksamhet kan göra för att minska sina koldioxidutsläpp.
9 januari 2020
I datacenter finns ett stort antal servrar, vanligtvis i relativt kompakta utrymmen. De har ofta en enorm golvyta – 50 000 m² eller mer är inte ovanligt – och en stor del av utrymmet tas upp av långa rader med 19-tumsrack som är fyllda uppifrån och ner med servrar. Därmed genereras en hel del värme, vilket innebär att datacenter måste vara utrustade med kraftfull kylning.
4 september 2019
Koldioxid är ett lämpligt alternativ till de mindre hälsosamma syrorna svavelsyra och saltsyra när man vill justera pH-värdet på avloppsvattnet i ett reningsverk. En lösning med koldioxid medför inga hälsorisker för personalen och är enklare att hantera, samtidigt som den är hållbar för miljön och mer ekonomisk.
16 augusti 2019
För inte så länge sedan var det självklart för de flesta i västvärlden att en av dagens måltider skulle innehålla kött, och vegetarianerna var inte särskilt många. Idag däremot ökar trenden att välja en livsstil som semi-vegetarian eller flexitarian. Vi skär ner på köttkonsumtionen till förmån för mer hållbara grödor och mat som innehåller mer grönsaker. T o m världens största snabbmatskedja McDonalds följer trenden och lanserade sin första veganburgare, McVegan, i Sverige och Finland för ett par år sedan.
11 februari 2019
Fattig eller rik, privatperson eller företagare – oavsett vilket är det viktigt att tänka, vilja och agera hållbart. När du förlänger hållbarheten på dina livsmedelsprodukter, utan att för den skull göra avkall på kvalitet och färskhet, medverkar du till att minska svinnet av livsmedel.
×
Bransch