De senaste artiklarna
16 augusti 2019
För inte så länge sedan var det självklart för de flesta i västvärlden att en av dagens måltider skulle innehålla kött, och vegetarianerna var inte särskilt många. Idag däremot ökar trenden att välja en livsstil som semi-vegetarian eller flexitarian. Vi skär ner på köttkonsumtionen till förmån för mer hållbara grödor och mat som innehåller mer grönsaker. T o m världens största snabbmatskedja McDonalds följer trenden och lanserade sin första veganburgare, McVegan, i Sverige och Finland för ett par år sedan.
11 februari 2019
Fattig eller rik, privatperson eller företagare – oavsett vilket är det viktigt att tänka, vilja och agera hållbart. När du förlänger hållbarheten på dina livsmedelsprodukter, utan att för den skull göra avkall på kvalitet och färskhet, medverkar du till att minska svinnet av livsmedel.
23 januari 2019
Många företag har stort fokus på miljö och hållbarhet, och en av de viktigaste frågorna gäller vad en verksamhet kan göra för att minska sina koldioxidutsläpp.
21 oktober 2018
HVACR-industrin (Heating, Ventilation, Air Condition, Refrigeration) står inför en stor utmaning i och med den nya europeiska F-gasförordningen som började gälla redan 2015. Förordningen, som ingår i European Climate Change Program, har tillkommit för att minska utsläpp av vissa fluorerade växthusgaser som bidrar till den globala uppvärmningen. HVACR-industrin påverkas av förordningen eftersom köldmedel, som används till bl a värmepumpar, kyl- eller frysutrustningar, nu måste fasas ut vid nyinstallation och service, till följd av hög miljöpåverkan.
×
Bransch